Nicolle Helders-Vaessen

Nicolle Helders-VaessenIk ben Nicolle Helders-Vaessen, afgestudeerd in 1992 en sindsdien werkzaam als oefentherapeut Mensendieck. Na eerst een aantal jaren in loondienst gewerkt te hebben ben ik sinds 1999 als geheel zelfstandig oefentherapeut werkzaam. In de afgelopen jaren heb ik mijn kennis steeds verdiept door het volgen van verschillende cursussen, o.a. voor bekkeninstabiliteit, scoliose, rug- en bekkenproblematiek, werkplekonderzoeken en balans en stabiliteitstraining. Daarnaast heb ik veel ervaring in de behandeling van patiënten met houdings-, werk- en stressgerelateerde klachten, standsafwijkingen bij kinderen (scoliose) en neurologische aandoeningen zoals HNP (hernia). Naast het individueel behandelen van patiënten, geef ik ook met veel plezier groepslessen aan ouderen/50+. Tevens neem ik sinds 2012 deel aan het multidisciplinaire KANS-Netwerk (Klachten aan Arm, Nek, Schouders) van de Universiteit Maastricht en ben ik sinds 2014 aangesloten bij het landelijk Netwerk Chronisch Pijn. (zie button chronische pijn)

Vanaf 2016 ben ik mij meer gaan verdiepen en specialiseren in slaapproblemen. Ik heb de cursus Slaapoefentherapie voor volwassen en voor kinderen gedaan bij Francis Lanen. In Antwerpen heb ik de opleiding slaapcoach voor volwassenen gevolgd en ik ga nu de cursus SlaapSlim voltooien.

De grote uitdaging in mijn werk is voor mij nog steeds om mensen bewust te kunnen maken wat de relatie van hun manier van bewegen is op hun klachten. Dus de onderliggende oorzaak te vinden van de pijn, spanning of hun bewegingsprobleem en daarin verder te gaan dan alleen symptoombestrijding. Juist de dagelijks ingewortelde beweeg- en leefgewoontes van de cliënt aan te pakken die de pijn of spanning in stand houden. Om de cliënt hierin als coach te mogen begeleiden en hem als eigen therapeut van zijn eigen lichaam te maken, geeft mij heel veel voldoening.

Wat betreft de slaapoefentherapie is het echt heel mooi hoe je met relatief weinig behandelingen mensen weer zelf grip kunt laten krijgen op hun slaappatroon waardoor ze zich energieker voelen en het goede weer uit de dag kunnen halen waardoor een vaak jarenlang probleem echt verholpen kan worden.

Geregistreerd in kwaliteitsregister voor paramedici
Geregistreerd in KvK nummer 14117030
Lid van beroepsvereniging VvOCM

Irene Jansen

Irene JansenIk ben Irene Jansen. In 1999 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam en ben sindsdien ook werkzaam als therapeut. In de afgelopen 16 jaar heb ik me naast het volgen van vakgerelateerde cursussen extra verdiept in het behandelen van scoliose, rugklachten, nek- en schouderklachten, werk- en stressgerelateerde klachten en KANS (voorheen RSI genoemd).

Naast de opleiding voor oefentherapie Mensendieck heb ik het diploma docerend- en uitvoerend musicus voor hobo behaald aan het conservatorium van Maastricht. Gezien mijn muzikale achtergrond heb ik me tevens toegelegd op het behandelen van fysieke klachten bij musici. Sinds 2003 maak ik deel uit van de multidisciplinaire samenwerking en poli voor de kunsten van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (Maastricht UMC+, voorheen AZM) en sinds 2012 van het KANS- centrum van de Universiteit Maastricht.

Het is voor mij elke keer weer een uitdaging om met mensen te mogen werken en hen te leren hoe zij zelf hun klachten kunnen opheffen of voorkomen. Te zien hoe mensen door goed te bewegen goed kunnen functioneren in het dagelijks leven geeft mij enorme voldoening en plezier in mijn werk.

Ik zie mezelf dan ook als een specialist en coach in lichaamshouding - en beweging.

Geregistreerd in kwaliteitsregister voor paramedici
Geregistreerd in KvK nummer 14115243
Lid van beroepsvereniging VvOCM

Medipoint Parkstad

Medipoint ParkstadMedipoint Parkstad is een gezondheidsboulevard welke onderdak biedt aan verschillende zorgverleners. Er zijn een oogkliniek, praktijk voor fysiotherapie, logopedie, podotherapie, kinderfysiotherapie, orthopedie, ergotherapie, thuiszorg, een specialist voor therapeutisch elastische steunkousen en de oefentherapie Mensendieck aanwezig. Bij een probleem of onbekende situatie kan op deze manier snel een collega geraadpleegd worden en de meest optimale en deskundige zorg worden geleverd.