Preventie

Ook in preventie zit de kracht van oefentherapie Mensendieck. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Heeft u een fysiek zwaar beroep (bouwvakkers, verpleegkundigen) of herhaalt u tijdens werkzaamheden vaak eenzelfde beweging (musici, chauffeurs, beeldschermwerkers), dan is de kans op klachten groot en kan oefentherapie als preventie enorm ondersteunen.

RSI-preventie

Een verkeerde houding achter pc of laptop kan op den duur tot vervelende klachten leiden. Samen met de oefentherapeut zoekt u naar de meest ideale houding en werkomstandigheden om klachten aan nek, schouders, arm of pols te minimaliseren.
Eens een kromme rug, altijd een kromme rug?
Met tijd, geduld en wat inspanning valt er veel te verbeteren aan onze (specifieke) beweging of houding. Denk dus niet te snel “ik ben nou eenmaal zo geboren” of “die kromme rug heb ik van mijn grootouders geërfd, wat kan ik daaraan veranderen”. Meer dan u verwacht.

Bewustwording

De media informeren ons bijna dagelijks over de kunst van het gezond worden en blijven. Hoe gaan we het beste met ons lichaam en onze gezondheid om is een steeds actuelere vraag. Deze bewustwording is een van de belangrijkste aspecten van de methode Mensendieck. Bent u zich bewust van een goede houding, dan gebruikt u uw spieren op de juiste manier en belast u uw gewrichten gunstig. En daarmee voorkomt u klachten!