Nicolle Helders-Vaessen

Nicolle Helders-VaessenIk ben Nicolle Helders, afgestudeerd in 1992 en sinds 1999 als zelfstandig oefentherapeut werkzaam, eerst in gezondheidsboulevard Medipoint te Heerlen, maar nu ook op 2 plekken in Landgraaf. In de afgelopen jaren heb ik steeds mijn kennis verdiept door het volgen van verschillende cursussen, o.a. voor bekkeninstabiliteit, scoliose, werkplekonderzoeken, chronische pijnklachten ( ben op dit gebied betrokken bij Netwerk Chronische Pijn en neem deel aan het lopend onderzoek naar de beste behandeling van chronische pijn van het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg van Adelante )

Vanaf 2016 ben ik mij ook meer gaan verdiepen en specialiseren in slaapproblemen. Ik heb de cursus SlaapSlim gevolgd en de cursus Slaapoefentherapie voor volwassen en kinderen gedaan bij Francis Lanen. In Antwerpen heb ik de afgelopen 2 jaar de opleiding slaapcoach voor volwassenen en kinderen voltooid.

De grote uitdaging in mijn werk is voor mij nog steeds om mensen bewust te kunnen maken wat de relatie van hun manier van bewegen/leven/ontspannen is op hun klachten. Dus de onderliggende oorzaak te vinden van de pijn, spanning of hun bewegings- en slaapprobleem en daarin verder te gaan dan alleen symptoombestrijding. Juist de dagelijks ingewortelde beweeg- en leefgewoontes van de cliënt aan te pakken die de pijn, spanning of slaapproblemen in stand houden. Wat betreft de slaapoefentherapie is het echt heel mooi hoe je met relatief weinig behandelingen mensen weer zelf grip kunt laten krijgen op hun slaappatroon waardoor ze zich energieker voelen en het goede weer uit de dag kunnen halen waardoor een vaak jarenlang probleem echt verholpen kan worden. Om de cliënt hierin als coach te mogen begeleiden en hem als eigen therapeut van zijn eigen lichaam te maken, geeft mij heel veel voldoening.

Geregistreerd in kwaliteitsregister voor paramedici
Geregistreerd in KvK nummer 14117030
Lid van beroepsvereniging VvOCM

Medipoint Parkstad

Medipoint Parkstad is een gezondheidsboulevard welke onderdak biedt aan verschillende zorgverleners. Er zijn een oogkliniek, praktijk voor fysiotherapie, logopedie, podotherapie, kinderfysiotherapie, orthopedie, ergotherapie, thuiszorg, een specialist voor therapeutisch elastische steunkousen en de oefentherapie Mensendieck aanwezig. Bij een probleem of onbekende situatie kan op deze manier snel een collega geraadpleegd worden en de meest optimale en deskundige zorg worden geleverd.