Zwangeren

Tijdens de zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in je lichaam. Een oefentherapeut Mensendieck kan je helpen je lichaam in die periode te leren kennen en goed met deze veranderingen leren om te gaan. Ook leer je ervaren hoe je de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aan je zwangerschap kunt aanpassen.

Behandeling zwangerschapsklachten

Lage rugklachten en bekkenklachten/ bekkeninstabiliteit en bekkenbodemklachten (urine-incontinentie) komen vaak voor tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. Door middel van oefentherapie leer je zelf de klachten onder controle te krijgen. Oefentherapie Mensendieck richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Het maakt mensen bewust van hun houding en manier van bewegen. Door juiste houdings- en bewegingsgewoonten aan te leren, kun je klachten verminderen en voorkomen.
Voor individuele behandeling kun je terecht in onze praktijk (ook zonder verwijzing van de huisarts). De verzekeraar vergoedt oefentherapie vanuit de aanvullende verzekering.